Panasonic Energy
Tepelné čerpadlá Panasonic pre Vás
  • Úsporné kúrenie a chladenie
  • pre domácnosti
  • pre priemysel a výrobu
  • vzdialene ovládateľné
  • šetrné k životnému prostrediu

Panasonic predstavil výkonné ekologické tepelné čerpadlá z nového radu Aquarea M

Panasonic Heating & Cooling Solutions uvádza na trh Aquarea M – svoj najnovší rad tepelných čerpadiel vzduch-voda. Ten ponúka vyšší výkon ako jednotky z radu Aquarea L (9, 12 a 16 kW) a množstvo ďalších výhod. Okrem iného funkčnosť v extrémnych vonkajších podmienkach až do - 28 °C, super tiché nastavenie aj mimoriadne nízku hodnotu GWP - 3.

ďaka špičkovému dizajnu ponúka rad Aquarea M flexibilné možnosti inštalácie. Majitelia domov sa tak môžu rozhodnúť pre vylepšené funkcie začlenením pokročilejšieho ovládacieho panelu alebo výberom medzi variantmi prevedenia Bi-bloc alebo All-in-One. Rad Aquarea M dokáže vyhovieť rôznym nárokom a zaistiť riešenie na mieru pre každého užívateľa.

Prírodné chladivo

Podobne ako pri rade Aquarea L, ponúka Panasonic vo svojom najnovšom rade prírodné chladivo R290 (propán). Toto chladivo má veľmi nízku hodnotu GWP (potenciál globálneho otepľovania) na úrovni 3, takže keď sa uvoľňuje do atmosféry, má nižší dopad na životné prostredie ako iné chladivá. Jednotky majú hermeticky uzavretý chladivový okruh a na inštaláciu nie je potrebná certifikácia na prácu s chladivami. Aquarea M je tak ideálny rad tepelných čerpadiel napríklad pre kúrenárov. Panasonic navyše kladie zvýšený dôraz na bezpečnosť, preto obsahuje rad Aquarea M nehorľavú ovládaciu skriňu, separátor vzduchu/chladiva a napájaciu skriňu s utesnenými priechodkami.

Vysoký výkon aj pri teplote –28 °C

Nový rad ponúka pôsobivý výkon aj v extrémnych vonkajších podmienkach. Garantuje maximálnu výstupnú teplotu vody 75 °C pri vonkajšej teplote -10 °C a vodu s teplotou 55 °C pri vonkajšej teplote -25 °C.

Exteriérové jednotky T-CAP sú navyše schopné udržiavať vykurovací výkon až do vonkajších teplôt -20 °C a sú plne funkčné, aj keď je vonku -28 °C. Vďaka tomu je rad Aquarea M ideálny na rekonštrukcie v objektoch, kde sú zvýšené nároky na vysokú teplotu vody v radiátoroch. Navyše môže dosiahnuť teplotu teplej úžitkovej vody až 65 °C bez ohrievača a umožňuje sterilizáciu vodnej nádrže bez nutnosti zapojenia záložného ohrievača.

Rad Aquarea M sa vyznačuje vylepšeným dizajnom s antivibračnou štruktúrou, prepracovaným šasi a optimalizovanou rýchlosťou ventilátora so zníženou hladinou hluku. Jednotky si udržiavajú nízku hlučnosť ErP na hodnote 53 dB(A), ktorú je možné pri niektorých modeloch znížiť nastavením do „super tichého“ režimu až na 27 dB(A). Len pre porovnanie – podobné hodnoty dosahuje napríklad ľudský šepot.

Vonkajšie jednotky radu M sú taktiež vybavené spoľahlivou technológiou scroll kompresora Panasonic R290, ktorý maximalizuje výkon pri nižších vonkajších teplotách.

Kompaktné a s atraktívnym dizajnom

​Vonkajšie jednotky T-CAP sa dodávajú v štýlovom antracitovo-šedom prevedení, ktoré perfektne ladí s modernými fasádami domov a hodí sa do rôznych exteriérov. Kompaktné prevedenie All-in-One s malým pôdorysom s rozmermi 598 x 600 mm zase ponúka dokonalé riešenie aj pre menšie domácnosti bez technickej miestnosti. Vnútornú jednotku je možné pohodlne umiestniť k ďalším väčším spotrebičom ako chladnička alebo práčka.

Smart ovládanie pomocou cloudu

Čerpadlá sú dodávané s novým ovládacím boxom, ktorý umožňuje flexibilnú inštaláciu a jednoduché pripojenie k internetu prostredníctvom nového predného panelu. Diaľkový ovládač bol navrhnutý s optimalizovaným užívateľským rozhraním a vylepšenými funkciami. Umožňuje napríklad odčítanie tlaku vody na hlavnej obrazovke ovládača, možnosť rozdeliť domácnosť do dvoch zón a nastavovať teplotu v každej zvlášť podľa potreby a mnoho iných.

Tepelné čerpadlá radu Aquarea M je možné šikovne ovládať na diaľku a podrobne sledovať spotrebu energie v reálnom čase. Riadiaci systém Aquarea Service Cloud umožňuje inštalačným a servisným firmám vzdialené nastavenie, monitoring aj diagnostiku jednotiek na diaľku, čo šetrí čas aj peniaze pri prípadnom servisnom zásahu. Pre koncových užívateľov je zase k dispozícii aplikácia Panasonic Comfort Cloud, ktorá ponúka jednoduché a intuitívne nastavenie, monitoring spotreby a mnoho ďalších funkcií zefektívňujúcich vykurovanie aj ohrev vody.

Tepelné čerpadlá zo západných Čiech​

Aquarea M sa vyrába v západočeskej Plzni, kde Panasonic produkuje tepelné čerpadlá od roku 2018 a výrobu bude razantne navyšovať. Začiatkom decembra tohto roku začala výstavba nového výrobného závodu, vďaka ktorému sa Plzeň stane centrom produkcie, výskumu aj vývoja tepelných čerpadiel značky Panasonic v Európe. Do projektu investuje japonská značka celkom 7,6 miliardy korún s cieľom dokončiť nový závod do jari 2025 a do roku 2030 v Plzni vyrábať až milión čerpadiel ročne.

Nový systém Panasonic Aquarea, založený na vysokoúčinnej technológii tepelného čerpadla, vám poskytne kúrenie a teplú vodu, ale v horúcom lete taktiež neuveriteľne výkonné chladenie. Dokáže vytvoriť dokonalý komfort za všetkých poveternostných podmienok, aj pri vonkajších teplotách až -15 °C.  Nové tepelné čerpadlá Panasonic sú odpoveďou na nové požiadavky nízkej spotreby, vysokej účinnosti a nízkych prevádzkových nákladov.

Panasonic – špička v kúrení a chladení

S viac ako 30 rokmi skúseností a predajom vo viac ako 120 krajinách sveta je spoločnosť Panasonic jednoznačne jedným z predných výrobcov v oblasti kúrenia a chladenia. S rozmanitou výrobnou sieťou a zariadeniami pre výzkum a vývoj je spoločnosť Panasonic schopná dodávať inovatívne výrobky obsahujúce nejmodernejšie technológie, ktoré ustanovujú štandard pre klimatizačné zariadenia na celom svete. Spoločnosť Panasonic, ktorá má celosvetovú pôsobnosť, poskytuje špičkové výrobky prekonávajúce hranice.

 

vykurovacie a chladiace systémy Panasonic

100% Panasonic: kontrolujeme celý proces výroby

100% VÝROBA PANASONIC, TESTOVANIE A ZAISTENIE KVALITY, VÝSKUM, VÝVOJ A DESIGN, KVALITNÝ SERVIS.

Spoločnosť je tiež svetovým lídrom v inováciách, protože podala viac ako 91539 prihlášok k patentom, aby zlepšila životy svojich zákazníkov. Okrem toho je spoločnosť Panasonic odhodlaná zostať na špičke svojho trhu. Spoločnosť celkovo vyrobila viac ako 200 milionov kompresorov a jej výrobky sa vyrábajú v 294 závodoch po celom svete. Neobyčajne vysokou kvalitou tepelných čerpadiel Panasonic si môžete byť istý. Vďaka túžbe byť lepší ako ostatní sa stal Panasonic celosvetovým lídrom v oblasti kúrenia a klimatizačných riešení na kľúč pre domácnosti, budovy strednej veľkosti, napríklad kancelárie, reštaurácie a budovy veľkých rozmerov.

Tieto riešenia ponúkajú maximálnu účinnosť, splňujú najpřísnejšie normy ochrany životného prostredia a požiadavky aj tých nejzaujímavejších stavieb našej doby. V našej spoločnosti vieme, akú veľkú zodpovednoť predstavuje inštalácia systému pre kúrenia a chladenie. Preto vám ponúkame nejlepšie riešenia v oblasti kúrenia a chladenia od sposločnosti Panasonic.